русский корабльнахуй
 
Чернівці  04 червня 2024 10:44 

Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії: у Чернівцях провели акцію

підтримай автора: оригінал
16
991
0
Сьогодні в Україні – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
На Центральній площі відразу після оголошення хвилини мовчання провели акцію з вшанування дітей, котрі постраждали чи загинули через війну з росією, пише Медіа агентство АСС.
У світі цей день встановлено як Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії.
Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися як злочини проти людяності.
На площі присутні чиновники, громадські діячі, городяни разом духовенством у спільній молитві згадали невинно убитих, поклали лампадки та іграшки до портретів маленьких українських янголяток та розвішали на дерева дзвіночки, які символізують голоси вбитих маленьких українців.
Статистика
Станом на ранок 4 червня 2024 року, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 551 дитина загинула та понад 1366 отримали поранення різного ступеня тяжкості.
Кожен факт вбивств та поранень українських дітей, насилля над ними, їх депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу та злочинів проти людяності.