русский корабльнахуй
 
Новини України  17 червня 2024 22:40 

Чи будуть власників генераторів штрафувати за перевищення рівня шуму: у МОЗ дали відповідь

підтримай автора: оригінал
16
1.1k
0
Раніше мережею поширювалася інформація, що для власників генераторів установили норми щодо допустимого рівня шуму, який має становити не більше 55-70 дБ удень і 45-60 дБ уночі, а за недотримання таких норм нібито передбачені штрафи, а за повторні порушення навіть загрожувала конфіскація джерела шуму.
Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.
А втім, у МОЗ кажуть, що допустимі рівні звуку в приміщеннях житлових будинків становлять 35-55 дБА вдень та 25-35 дБА вночі, а на території житлової забудови — 50-60 дБА вдень та 40-50 дБА вночі. Такі вимоги не застосовуватимуть під час ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій, а також у випадках коли, шумні прилади та інше обладнання забезпечують життєдіяльність житлових і нежитлових громадських будівель.
"Також нагадуємо, що робота генераторів може мати негативний вплив на здоровʼя людей та довкілля з декількох причин: шум, вібрації та шкідливі викиди. Зокрема, у генераторів відкритого типу немає власної шумоізоляції. Постійний шум високого рівня може спричиняти стрес, погіршувати сон та загалом шкодити здоровʼю", — кажуть у МОЗ.
Для зменшення шумності генератора, у відомстві радять встановити генератор на відстані 6 метрів від житлових будинків та спальних приміщень, оточити прилад шумозахисними й акустичними екранами, або ж обладнати його спеціальним кожухом із внутрішньою шумоізоляцією та відведення вихлопних газів.
Редактор: Ангеліна Петльована
17-06-2024, 22:40