русский корабльнахуй
 
Новини України  15 червня 2024 20:18 

Бельгійська агенція виділяє €8,6 мільйона на укриття та реконструкцію закладів освіти Київщини

підтримай автора: оригінал
15
726
1
Київська область отримає від бельгійської агенції міжнародного співробітництва Enabel 8,6 млн євро на укриття та реконструкцію закладів освіти.
Про це голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.
Домовленість з Enabel була досягнута під час Ukraine Recovery Conference.
Кошти виділяються на п'ять об'єктів.
Зокрема, понад 1,3 млн євро агенція дає на будівництво укриття в Шевченківській гімназії Великодимерської громади, більш як 2,4 млн євро – на укриття для Новопетрівського й Баришівського ліцеїв.
Понад 4,8 млн євро Enabel виділяє на реконструкцію академічного ліцею "Скіф", що в селі Шпитьки Дмитрівської громади.
Ще одним об'єктом, реконструкцію якого проспонсорує агенція, є Макарівський медичний коледж. Остаточна сума для нього наразі не визначена.
"Повномасштабне вторгнення росії вимагає від нас нових підходів до організації освітнього процесу. Сьогодні працюємо не лише над тим, щоб відновити ті заклади, які були зруйновані та пошкоджені росіянами. Працюємо і над реконструкцією тих, які давно потребують ремонтів. І головне над підвищенням безпеки навчання", – заявив Кравченко.
Він наголосив, що основною вимогою є облаштування укриттів. І йдеться не просто про ремонт підвальних приміщень, а про організацію простору, де діти можуть комфортно перебувати тривалий час.
На сьогодні в закладах освіти всіх типів і форм власності облаштовані понад 1,2 тис. укриттів.
"Робота триває. І я вдячний міжнародним партнерам, які долучаються до реалізації нових подібних проєктів", – додав очільник ОВА.
Редактор: Анна Семьонова
15-06-2024, 20:18