русский корабльнахуй
 
Останні новини  12 червня 2024 18:11 

Коли у Чернівцях з'являться багатоповерхівки для переселенців

підтримай автора: оригінал
16
-
0
У травні цього року з'явилася інформація, що у Чернівцях будуватимуть багатоповерхівки для переселенців. Сайт 0372.ua дізнався деталі про цей проєкт.
11 травня Міжнародна організація з міграції (МОМ) повідомила, що у Чернівцях почали випробування ґрунтів тих місцях, де збираються зводити будинки для внутрішньо переміщених осіб.
Це будуть дві багатоповерхівки на 300 квартир. Житло для переселенців та місцевої громади МОМ будуватиме за фінансування Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини через Німецький банк розвитку KfW. Тобто МОМ - це і є виконавець даного проєкту.
Проєкт впроваджується у співпраці з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та місцевою владою Чернівців. Земельні ділянки для будівництва виділила Чернівецька міська рада.
Підпишіться на наш Telegram
У відповіді на запит 0372.ua Департамент інфраструктури і благоустрою Чернівецької міськради повідомив, що 16 лютого 2024 року був підписаний Меморандум про співпрацю з імплементації проєкту "Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України" (далі – Проєкт) між Мінреінтеграції, МОМ, Чернівецькою обладміністрацією та Чернівецькою міськрадою (далі – Меморандум).
Мета проєкту - забезпечити житлом переселенців та людей необхідних професій, спеціальностей і кваліфікацій з-поміж місцевих жителів Чернівецької громади.
Завершення будівництва заплановане на березень 2027 року.
Квартири в цих будинках будуть у комунальній власності. Але передбачається оренда та оренда з правом викупу. Останнє буде доступне, якщо внесуть зміни до законів України та нормативно правових актів, і якщо міська рада Чернівців прийме відповідне рішення з обґрунтуванням.
Орієнтовно в будинках вміститься 780 людей. З них 80% мають бути переселенці, а ще 20% - місцеві жителі.
Зараз опрацьовується проєкт договору між МОМ та Чернівецькою міськрадою. Він визначатиме середньо- та довгострокові зобов'язання. Також цей договір визначатиме критерії та порядок відбору тих, хто зможе оселитися в нових будинках.
  • Наскільки у Чернівцях подорожчали квартири
  • Оренда квартир у Чернівцях - місцевим без тварин і в доларах