русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  11 червня 2024 15:40 

Федькович на смітнику: у Чернівцях знайшли старовинну картину - фото

підтримай автора: оригінал
13
9.9k
0
Фото з фб-сторінки Одарки Кучерявої
Відома майстриня з вишивки Одарка Кучерява натрапила на смітнику в центрі Чернівців на цінну знахідку - картину, на якій зображений славетний письменник Юрій Федькович.
Про це пані Одарка повідомила на своїй фб-сторінці, пише molbuk.ua
"Вчора вранці повертала з Головної на Кохановського і мій погляд припав до картини, підпертої до смітника. Здалеку лиш зауважила, що там зображене щось вишите. Підійшовши ближче розгледіла - та це ж Федькович! Вона була уся в пилюці, в зламаній старій рамі, така собі покинута і занедбана…
Не раз чую від молодих людей - "потрібно позбуватися непотрібних речей". А на мою думку, краще розпоряджатися ними при житті. У ювілейний рік Юрія Федьковича отримала знаковий дарунок долі. Відреставрована картина буде презентована у АРТпросторі на вулиці Кохановського", - розповіла майстриня.
З'ясувалося, що автором картини є художник-пейзажист Юрій Чудінов.
Що відомо про Юрія Чудінова:
Чудінов Юрій Васильович – народився 29 вересня 1930 року в Ташкенті, Узбекистан. Навчався в Одеському художньому училищі. Викладачі: Фруміна Д., Токарєва Л. Працював в художньо-виробничих майстернях Художнього фонду України в Чернівцях.
Із 1960 року бере участь у всеукраїнських виставках. У 1971 року відбулась персональна виставка і у тому ж році став членом Спілки художників Української РСР.
Відомі роботи: "Стара Верховина" (1965), "Повінь" (1979), "В парку" (1979), "Туманний ранок" (1988). Помер художник у 1992 році.
Редактор: Галина Олійник
11-06-2024, 15:40