русский корабльнахуй
 
Чернівці  10 червня 2024 11:01 

Туші свиней, які виявили в Пруті у Чернівцях, були заражені АЧС, - фахівці

підтримай автора: оригінал
17
3.7k
0
Фото: телеграм-канал ХЧ
Справу зі «знахідкою» у Пруті розслідують правоохоронці та фахівці Держпродспоживслужби. Чи могли викинуті туші стати причиною неприємного запаху на Гравітоні - читайте у публікації Медіа агентства АСС.
9 червня фахівці Держпродспоживслужби отримали повідомлення від представників Нацполіції Буковини щодо виявлених туш свиней посеред острівця у річці Прут у Чернівцях.
У Відділі комунікації поліції журналістам Медіа агентства АСС розповіли, що до правоохоронців надійшло повідомлення, про те, що в адміністративних межах Чернівців, в річищі Прута, виявлені туші свиней. Для з'ясування обставин на місці працювали співробітники Чернівецького районного управління поліції.
Дане повідомлення зареєстроване в Єдиному обліку в органах поліції заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Наразі триває перевірка.
Як виявилось, невідомі перенесли на острівець у річці 12 частин туш дорослих свиней та двомісячне порося, розповідає Анжела Косован, перша заступниця начальника ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області. На думку фахівчині, це дійсно справа рук людей, водою винести туші на острівець не могло. Маркування на тушах не було.
Спеціалісти відібрали зразки для дослідження. Зразки досліджувала Регіональна державна лабораторія в Івано-Франківську.
Як стало відомо вранці 10 червня зі Звіту про результати дослідження, у всіх зразках лабораторно підтвердилась африканська чума свиней.
Залишки туш фахівці знищили та провели дезінфекцію.
Безконтрольний під'їзд транспортних засобів та відвідування території заборонене. Тут оголосять карантинну зону.
Додамо, на думку фахівців Держпродспоживслужби, туші свиней не могли стати причиною неприємного запаху у мікрорайоні Гравітон.