русский корабльнахуй
 
Надзвичайні ситуації  10 червня 2024 11:58 

Нестерпний сморід: у Чернівцях посеред річки Прут виявили туші свиней заражені на африканську чуму

підтримай автора: оригінал
20
1.4k
0
Фото із соцмереж
У Чернівцях на річці Прут поблизу Гарячого Урбану лежать туші свиней. Про це повідомляє у Фейсбук чернівчанин Тулюлюк Олександр, пише ЧП.
На світлинах, які він опублікував, видно шматки і цілі туші свиней, які хтось викинув на острівці посеред річки.
Користувач також додає, що через це в цій місцевості відчувається сильний сморід. Світлини з місця події опублкували місцеві мешканці.
9 червня фахівці Держпродспоживслужби отримали повідомлення від представників Нацполіції Буковини щодо виявлених туш свиней посеред острівця у річці Прут у Чернівцях.
У Відділі комунікації поліції журналістам Медіа агентства АСС розповіли, що до правоохоронців надійшло повідомлення, про те, що в адміністративних межах Чернівців, в річищі Прута, виявлені туші свиней. Для з'ясування обставин на місці працювали співробітники Чернівецького районного управління поліції.
Дане повідомлення зареєстроване в Єдиному обліку в органах поліції заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Наразі триває перевірка.
Як виявилось, невідомі перенесли на острівець у річці 12 частин туш дорослих свиней та двомісячне порося, розповідає Анжела Косован, перша заступниця начальника ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області. На думку фахівчині, це дійсно справа рук людей, водою винести туші на острівець не могло. Маркування на тушах не було.
Спеціалісти відібрали зразки для дослідження. Зразки досліджувала Регіональна державна лабораторія в Івано-Франківську, зазначає видання.
Як стало відомо вранці 10 червня зі Звіту про результати дослідження, у всіх зразках лабораторно підтвердилась африканська чума свиней. Залишки туш фахівці знищили та провели дезінфекцію. Безконтрольний під'їзд транспортних засобів та відвідування території заборонене. Тут оголосять карантинну зону.
На думку фахівців Держпродспоживслужби, туші свиней не могли стати причиною неприємного запаху у мікрорайоні Гравітон.