русский корабльнахуй
 
Новини  09 червня 2024 16:06 

На Буковині витратять майже 11 мільйонів гривень на відпочинок дітей, які потребують особливої уваги

підтримай автора: оригінал
19
584
0
Цьогоріч влітку в області послуги з оздоровлення планують надавати 2 з 9 стаціонарних дитячих закладів Цьогоріч на відпочинок та оздоровлення дітей, які потребують особливої уваги, та підтримки місцеві бюджети Чернівецької області спрямують орієнтовно 10 мільйонів 800 тисяч гривень.
Про це повідомляє Чернівецька ОВА.
Ще 3 мільйони гривень на 2024 рік передбачено у Регіональній програмі соціальної підтримки Захисників і Захисниць та членів їх сімей. З цих коштів по 15 тисяч гривень отримають на відпочинкові послуги у відповідних закладах регіону діти загиблих/померлих Захисників та Захисниць України.
Про організацію цьогорічної оздоровчої кампанії йшлося під час засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу із координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей.
Цьогоріч влітку в області послуги з оздоровлення планують надавати 2 з 9 стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Йдеться про ПП «Оздоровчий комплекс «Дністер плюс» та новостворений заклад «Відокремлений підрозділ дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Карпатський фенікс» приватного підприємства «Сонячні Карпати».
В ОВА зазначають, що діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей, діти загиблих Захисників і Захисниць, діти Захисників і Захисниць, діти ВПО, які отримують допомогу на проживання, рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків мають право на отримання безкоштовних путівок у Державному підприємстві України «Міжнародний дитячий центр «Артек», що на Закарпатті та Київщині. Наразі 24 дитини отримали такі послуги з оздоровлення.