русский корабльнахуй
 
Чернівці  08 червня 2024 16:24 

Поліцейські Буковини розпочали кримінальні провадження за трьома фактами шахрайства

підтримай автора: оригінал
17
980
0
Фото з відкритих джерел
Правоохоронці наголошують на дотриманні правил онлайн-безпеки, а також закликають кожного бути свідомими та обачними, не переходити за підозрілими посиланнями та не перераховувати гроші на невідомі рахунки.
Учора, 7 червня, до Чернівецького районного управління поліції звернувся 53-річний місцевий житель. Чоловік розповів поліцейським, що побачив оголошення в соціальній мережі про можливість отримання соціальної виплати.
Чернівчанин перейшов за посиланням та ввів дані своєї банківської картки. У результаті цього з його рахунку аферисти перерахували 10 тисяч гривень, пише Медіа агентство АСС з посиланням на відділ комунікації поліції.
Також цього дня у шахрайську пастку потрапила 30-річна чернівчанка. Як повідомила заявниця співробітникам поліції, під час покупки взуття в інтернеті жінка отримала SMS-повідомлення з посиланням, перейшовши за яким ввела реквізити її банківського рахунку та перевела невідомим 20 тисяч гривень.
Ще однією жертвою такої ж схеми шахрайства стала 40-річна жителька Глибоки. Буковинка розповіла, що хотіла придбати генератор, оголошення про продаж якого побачила в інтернеті. Продавець наполягав на здійсненні передоплати і жінка погодилася. Однак після перерахування 6000 гривень на рахунок нібито продавця зв’язок із ним обірвався, а бажаний товар буковинка так і не отримала.
За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.