русский корабльнахуй
 
Новини України  08 червня 2024 10:05 

Сергій Жадан зізнався, чому він та його колеги вирішили піти на фронт: "Із зими готувалися"

підтримай автора: оригінал
16
1.7k
0
Український письменник і рок-музикант Сергій Жадан, який нещодавно поповнив лави ЗСУ, зізнався, чому вирішив піти на фронт.
Виявилося, що 49-річний чоловік давно хотів стати на захист країни і готувався до цього заздалегідь разом з другом - солістом гурту "Жадан і Собаки" Євгеном Турчиновим, який зараз теж пішов воювати.
"Ми вже давно збиралися мобілізуватися. Починаючи із зими готувалися, проходили ВЛК, наразі перебуваємо на вишколі. Ми - це члени гурту "Жадан і Собаки", нас зараз троє", - розповів Жадан виданню LB.
Він також наголосив, що і місце для своєї служби обрав свідомо. Бригадою "Хартія" він постійно опікувався, допомагав закривати збори та передавав кошти від своїх літературних виступів.
"Це наша велика родина. Ми допомагали її створювати, стояли у витоків, підтримували як волонтери. Коли був поетичний вечір у Палаці спорту в Києві, я вже був рекрутом і писав заяву на відпустку - керівництво поставилося з розумінням, мене відпустили. Тим більше вечір був благодійний, і всі зароблені гроші ми передали на "Хартію", - наголосив Сергій.
Також чоловік додав, що поки не знає, чи буде продовжувати займатися творчістю, адже попереду на нього чекають зовсім інші завдання.
Редактор: Євгеній Пірожков
8-06-2024, 10:05