русский корабльнахуй
 
Новини  17 травня 2024 17:19 

В Україні майже 5 тисяч засуджених погодилися піти на фронт

підтримай автора: оригінал
29
719
0
Вʼязні обрали військову службу в обмін на умовно-дострокове звільнення В Україні майже 5000 ув'язнених погодилися піти на фронт в обмін на умовно-дострокове звільнення, якщо відповідний закон буде ухвалений. Про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька в інтерв'ю Главкому, передає Кореспондент.
За її словами, у квітні серед ув’язнених провели опитування, де запитали, потрібно ухвалювати закон про умовно-дострокове звільнення шляхом укладання контракту на військову службу. Близько 4500 засуджених відповіли "так".
Заступниця міністра зазначила, що не опитували в'язнів за статтями Кримінального кодексу, частина з яких не підпадає під мобілізацію. Також до уваги не брався їхній стан здоров’я. При цьому відкинули близько 4000 засуджених, у яких діагностовано суспільно небезпечні хвороби на кшталт ВІЛ, гепатит, туберкульоз.
Станом на 15 травня в українських колоніях перебував 27471 засуджений, у тому числі 1538 жінок.
Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт про мобілізацію деяких категорій засуджених. Заборонено мобілізуватися окремим категоріям засуджених, зокрема топкорупціонерам, засудженим за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство