русский корабльнахуй
 
Кордон  07 червня 2024 16:34 

Ухилянти маскуються під туристів: На залізничних станціях прикордонники посилили перевірку чоловіків, які прибувають на відпочинок в Прикарпаття та гірські райони Буковини

підтримай автора: оригінал
20
1.2k
0
Фото ілюстративне
На залізничних станціях Прикарпаття прикордонники посилено перевірятимуть туристів, які прибувають на відпочинок. Прикордонні патрулі працюватимуть на станціях Ворохта, Татарів та Вороненко. Прикордонники також перевірятимуть людей, які приїздять на відпочинок у гірську місцевість Буковини.
Прикордонні патрулі в популярних гірських туристичних напрямках почали працювати від початку літа. Військовослужбовці патрулюють залізничні станції на Прикарпатті та гірські маршрути на Буковині. Це пов’язано з тим, що чимало військовозобов’язаних чоловіків, які хочуть перейти нелегально кордон, маскуються під туристів.
В Чернівецькому прикордонному загоні повідомили, що таким чином посилюють заходи з охорони кордону і попросили людей з розуміння поставитися до роботи прикордонників, зазначає Медіа агентство АСС.
«Чимало правопорушників, під наміром відвідати Говерлу чи інші туристичні місця, далі намагаються незаконно перетнути кордон. Зокрема, ділянка кордону, за яку відповідають прикордонники Чернівецького загону у Івано-Франківській області неподалік має три залізничні станції Ворохта, Татарів і Вороненка, де раніше ніколи людям не зустрічалися прикордонники. Але сьогодні туди щоденно прибуває чимало пасажирських потягів з різних регіонів України. Тому ми посилено контролюємо ці ділянки», – розповів пресофіцер Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік.
Під час патрулювання на залізничних станціях та туристичних маршрутах прикордонники перевіряють документи й транспорт громадян, підстави перебування людини у прикордонних районах, а у разі відсутності документів прикордонники можуть звернутися до відповідних реєстрів.
Якщо в Єдиному державному реєстрі чоловік зазначається в розшуку Нацполіції, як такий, що ухиляється від ТЦК та СП, то на місце одразу будуть викликати поліцейських. Вже правоохоронці доставлятимуть порушників до найближчого ТЦК та СП.
Скасування Укрзалізницею пересадкового потяга "Ужгород-Чернівці" пов'язане із тим, що через посилену мобілізацію до Чернівців бояться їхати туристи. Таку думку вчора висловив на пресконференції міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua
Мер назвав мобілізацію "бездумною" і зазначив, що, за його інформацією, вона в такій формі відбувається виключно в Чернівцях на вокзалі.
"Це має практично такий вигляд, наче полювання на людей, гостей міста. Зараз усі вже бояться їхати у Чернівці. Більшість пристосувалася: виходять раніше в Коломиї і звідти на попутних автомобілях чи маршрутках добираються до Чернівців. Дехто навіть із потяга не виходить, їдуть до депо і виходять уже там", - стверджує Роман Клічук.
Через те, що до Чернівців ніхто не приїжджає, Укрзалізниця справедливо бачить зменшення пасажирів. І, економлячи гроші, скорочує маршрут, додав мер.
"Я би це запитання відправив до ОВА і ТЦК. Бо такими темпами до Чернівців не приїжджатиме жоден транспорт - ні автобус, ні поїзд", - підсумував посадовець.
Як ми повідомляли, починаючи з 13 червня, із Чернівців до Ужгорода більше не курсуватиме поїзд, який додатково сполучав Буковину з Прагою. Про це написав старший інспектор відділу архітектури управління містобудування та архітектури департаменту урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради Богдан Старик у себе на Facebook-сторінці.