русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  15 червня 2024 12:40 

На кордоні з Румунією можливі черги: прикордонники з Чернівців пояснили чому

підтримай автора: оригінал
19
5.8k
0
З 15 червня очікуються черги на кордоні з Румунією. Це пов’язано зі збільшенням потоку туристів.
Що зараз відбувається на українсько-румунському кордоні та як уникнути черг туристам, "МБ" з’ясував в офіцера пресслужби Чернівецького прикордонного загону Костянтина ЛІСНІКА.
– З початком літа настає напружений період. Це пов’язано з тим, що розпочалися літні канікули в дітей. Тому багато батьків прямують за кордон, щоби оздоровити їх. Одні відпочивають за кордоном, а інші – на місцевих відпочинкових базах у гірських районах, – зауважує Костянтин Ліснік
– Що стосується громадян, які прямують за кордон, то через контрольно-пропускні пункти "Дяківці", "Порубне" та "Красноїльськ" проходить багато людей, які планують відпочинок у Румунії, Болгарії, Греції й Туреччині. У зв’язку із цим різко зростає пасажиро-транспортний потік, особливо з 15 червня. Поки що проблем не виникало щодо туристичних груп. Та з 15 червня очікуємо значне зростання пасажиро-транспортного потоку через кордон. Ми ведемо роз’яснювальну роботу з туристичними перевізниками, а вони вже інформують туристів, – зазначає майор прикордонної служби.
Прикордонники закликають туристів перед поїздкою ретельно перевіряти усі документи.
– Щоби не виникало проблем, у громадян обов’язково повинні бути паспорти, страховки. Якщо батьки відпускають дитину з провідниками, то повинні бути відповідні дозволи. Якщо ж з документами все гаразд, то проблем на кордоні не виникає. Водії туристичних автобусів можуть планувати свій маршрут за допомогою застосунку "єЧерга". Цього року ми покладаємо дуже великі надії, щодо цього застосунку, щоби не виникало черг автобусів, – пояснює Костянтин Ліснік.
Що ж стосується громадян, які планують відпочинок на території України в прикордонних районах, то їм потрібно звернутися до прикордонного загону та мати відповідний дозвіл. Якщо цього дозволу в туристичної групи немає, ми змушені людей штрафувати.
Також під виглядом туристів чоловіки можуть здійснювати спроби незаконного перетину кордону. Під виглядом туристів вони прибувають до області, потім різними способами прибувають до прикордоння й намагаються пройти кордон поза пунктами пропуску. Таких громадян ми затримуємо та передаємо поліції, – підсумовує. К. Ліснік.
Редактор: Анна Семьонова
15-06-2024, 12:40