русский корабльнахуй
 
Новини  05 червня 2024 17:41 

У Чернівцях юнак самостійно визначив у себе рідкісну патологію: хірурги зробили операцію

підтримай автора: оригінал
19
1.6k
0
Підліток відчував дискомфорт, соромився своєї недуги, зрештою звернувся до лікарів Нещодавно до Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні звернувся підліток М., – шістнадцятирічний хлопчик, який самостійно виявив у себе патологію і звернувся за консультацією і допомогою до спеціалістів-урологів лікувальної установи.
Про це повідомляє центр комунікації КНП Міська дитяча клінічна лікарня.
Зазвичай, лікарі критично ставляться до спроб пацієнтів визначати самостійно собі діагноз, однак, Ігор Пастернак, дитячий хірург-уролог, який оглядав пацієнта, визнав, що юнак самостійно виявив у себе складну "застарілу" патологію.
Батьки не знали про хворобу дитини, а підліток відчував дискомфорт, соромився своєї недуги, яку, звичайно не міг пояснити і шукав відповідь на свої запитання у інтернеті. Зрештою, візит до лікаря підтвердив сумніви юнака.
"При огляді пацієнта,ми виявили патологію, яка має назву "Епіспадія" - це коли сечовипускний отвір знаходиться десь між лобковою кісткою і місцем, де він повинен бути. Зустрічається як у хлопчиків, так і у дівчаток. Таке захворювання виявляють в 1 на 120 000 новонароджених хлопчиків і 1 на 500 000 новонароджених дівчаток", - пояснив лікар.
У дорослому віці захворювання може ускладнитися.
Хлопцю зробили операцію.Оскільки це дуже рідкісне захворювання лише досвідчені урологи виконують подібні оперативні втручання. Операційна бригада у складі дитячих хірургів Ігоря Пастернака та Василя Білокопитого, високопрофесійної анестезіологічної команди, операційних медичних сестер успішно справилася із поставленим завданням.
Після одужання, юнак М. щиро дякував за те, що лікарі зуміли надати йому допомогу, повернули здоров’я і комфортне життя.