русский корабльнахуй
 
Новини України  05 червня 2024 10:00 

Військовозобов’язаним українцям із подвійним громадянством заборонили виїзд з країни

підтримай автора: оригінал
21
1.6k
2
В Україні з 1 червня заборонили військовозобов'язаним чоловікам з подвійним громадянством віком від 18 до 60 років виїжджати за кордон за умови зняття з української реєстрації.
Про це повідомляє Посольство США в Україні.
"З 1 червня Україна скасувала виняток “проживання за кордоном”, який раніше дозволяв деяким українським чоловікам віком від 18 до 60 років залишати країну. Після цієї зміни американо-українські подвійні громадяни, зокрема ті, хто проживає у Сполучених Штатах, більше не зможуть залишити країну", — йдеться в повідомленні дипломатичного представництва США.
Військовозобов’язані чоловіки будуть розглядатися виключно як громадяни України.
У відомстві зазначили, що раніше особи з подвійним американо-українським громадянством могли безперешкодно в’їжджати та виїжджати з України, якщо вони зняли з реєстрації своє місце проживання в Україні та зареєстрували його в США.
У американському Посольстві додали, що ніяк не можуть вплинути на ситуацію, тому порадили уважно вивчити інформацію на сайті Держдепартаменту США, де зазначено всю необхідну інформацію для мандрівників з подвійним громадянством.
Зокрема, відомство рекомендує не здійснювати поїздки до України чоловікам віком від 18 до 60 років, які мають два паспорти або ж претендують на українське громадянство.
"Якщо ви перебуваєте в Україні і не можете покинути країну, залишайтеся на місці і дотримуйтесь всіх місцевих розпоряджень. Якщо ви наразі не перебуваєте в Україні, ми наполегливо рекомендуємо громадянам США чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які також мають українське громадянство або претендують на отримання українського громадянства і не бажають залишатися в Україні на невизначений термін, утриматися від будь-яких поїздок до України. Існує надзвичайно високий ризик того, що вам не дозволять виїхати, навіть якщо ви маєте американський паспорт", — додали у Посольстві США.
Редактор: Анна Семьонова
5-06-2024, 10:00