русский корабльнахуй
 
Україна  04 червня 2024 15:46 

Новий тариф на електроенергію покриває виключно собівартість виробництва, - Міненерго

підтримай автора: оригінал
15
1.1k
0
Фото ілюстративне
Тариф для населення 4,32 грн за кВт*год покриває виключно собівартість виробництва та передачі електроенергії побутовим споживачам.
Про це заявила заступниця Міністра енергетики України Світлана Гринчук, повідомили у пресслужбі Міненерго, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УП.
«Діючий тариф покриває собівартість виробництва 1 кВт*год двома державними енергокомпаніями – «Енергоатомом» та «Укргідроенерго», а також передачу електроенергії та її розподіл.
Тариф складається виключно із собівартості витрат, без жодної копійки будь-якої надбавки. Ринкова ж вартість однієї кіловат-години складає більше 7,5 грн», – сказала Світлана Гринчук.
Заступник Міністра також наголосила, що літо буде складним періодом, адже значний обсяг генерації пошкоджено або повністю знищено, і потрібен час на відновлення.
Проте завдяки вчасному підвищенню тарифу, а також допомозі міжнародних партнерів енергетики мають можливість максимально підготувати систему до зими.
«Ремонтна кампанія триває 24/7, енергетики працюють цілодобово. Це дає нам надію на те, що восени та взимку ситуація зміниться на краще», - зазначила Світлана Гринчук.