русский корабльнахуй
 
Останні новини  13 червня 2024 11:34 

Чи планують в Україні підвищувати тариф на електроенергію до 7 грн

підтримай автора: оригінал
22
-
0
Знову підняття тарифу чи перекручена інформація? що відбувається насправді з ціною на електроенергію.
У червні в Telegram почала ширитися інформація, ніби в Україні знову хочуть підняти тариф аж до 7,5 грн за кіловат. Канали посилалися на слова заступниці міністра енергетики України Світлани Гринчук.
Насправді ж заступниця міністра зазначила, що новий тариф на електроенергію для населення (4,32 грн) покриває собівартість виробництва та передачі. І хоча він нижче ринкової ціни 7,5 грн, цей тариф дозволяє проводити ремонти на постраждалих від обстрілів енергетичних обʼєктах. Таке спростування у себе на сайті опублікувало Міненерго.
Тож підвищувати тариф для населення до 7,5 грн не планують, і подібні повідомлення - це дезінформація.
Який же зараз насправді чинний тариф?
Ще в травні тариф на електроенергію становив 2,64 грн/кВт-год. Але після нових російських обстрілів енергетики навесні 2024 року ситуація в енергосистемі стала надскладною.
Тож 31 травня Кабмін схвалив нову єдину фіксовану ціну на електроенергію - 4,32 грн/кВт*год. Цей тариф чинний до 30 квітня 2025 року.
Водночас в опалювальний сезон з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року діятиме пільговий тариф для тих, хто використовує електроопалювальні установки - 2,64 грн/кВт год. Це за умови, що вони споживатимуть в цей період до 2000 кВт/год електроенергії на місяць.
Нічний тариф складатиме 2,16 грн за кВт*год. Але має бути встановлений двозонний лічильник.
  • Тарифи, пенсії та додаткові штрафи - що зміниться в Україні з червня 2024
  • Наскільки в Україні зросте ціна на електроенергію