русский корабльнахуй
 
Новини  03 червня 2024 14:54 

Вирубали деревини цінних порід на майже 4 млн. грн: На Буковині затримали трьох лісівників

підтримай автора: оригінал
17
683
0
Учасникам схеми незаконної вирубки карпатських лісів повідомили про підозри за кількома статтями На Буковині троє працівників місцевого лісництва отримали підозри, чоловіки незаконно вирубали деревини цінних порід на 3,7 млн грн. Серед фігурантів — лісничий лісництва, старший майстер з обліку та відвантаження лісу та майстер лісу регіональної філії державного лісогосподарського підприємства.
Про це повідомляє Департамент Стратегічних Розслідувань Нацполіції.
Встановили коло причетних до незаконної порубки осіб оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому.
З метою власного збагачення працівники лісгоспу організували корупційну схему з незаконної вирубки лісу цінних порід у великих розмірах. Протягом 2022-2023 років фігуранти вносили до офіційних документів недостовірні відомості щодо кількості вирубаного кругляку. Надалі необліковані залишки деревини реалізовували третім особам в обхід встановлених норм.
За результатами проведеної інженерно-екологічної експертизи встановлено суму нанесених державі збитків у розмірі понад 3,7 мільйона гривень.
Учасникам схеми незаконної вирубки карпатських лісів повідомили про підозри за кількома статтями Кримінального кодексу України.