русский корабльнахуй
 
Чернівці  25 червня 2024 11:09 

Лісник недогледів: на Буковині невідомі вирубали майже 200 дерев

підтримай автора: оригінал
18
743
0
Фото: Відділ комунікації поліції Чернівецької області
Невідомі вирубали майже 200 дерев із території Сокирянського лісового господарства. Справу розслідує поліція.
За даними Відділу комунікації поліції у Чернівецькій області, 63-річний лісник Сокирянського лісового господарства неналежно виконав свої службові обов’язки. Зокрема, не здійснював перевірок на ввіреному йому обході лісу та належних дій щодо попередження та припинення порушень природоохоронного законодавства, пише Медіа агентство АСС.
Відтак - службова недбалість буковинця призвела до незаконної порубки 199 сироростучих та сухостійних дерев різних порід, які не були зазначені в матеріалах відведення лісосіки в рубку та не оформлені актами лісопорушень у обході.
Згідно із висновком інженерно-екологічної експертизи, розмір екологічної шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу становить 1 854 667 гривень.
Правоохоронці з’ясували, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочину проти довкілля.
Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.