русский корабльнахуй
 
Здоров'я  02 червня 2024 19:23 

У Чернівецькому кардіоцентрі спільно з інститутом Амосова провели операцію із вживлення металічного імплантанта в грудну клітину

підтримай автора: оригінал
19
591
0
У Чернівецькому кардіоцентрі спільно з інститутом Амосова провели операцію із вживлення металічного імплантанта в грудну клітину.
Пацієнт потребував встановлення так званого «кардіовертера дефібрилятора» після епізоду пароксизму шлуночкової тахікардії та спричиненої ним клінічної смерті. Пристрій стежитиме за серцевим ритмом і при потребі посилатиме електричний розряд, якщо ритм відхилиться від норми. Дія цього складного мініатюрного приладу за принципом схожа з дефібрилятором, який використовують в реанімації в разі зупинки серця.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила керівниця Чернівецького обласного кардіологічного центру Ірина Маковійчук.
Вона подкувала за допомогу і підтримку Директору Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова, академіку НАМН, доктору медичних наук, професору, заслуженому лікарю України Василю Лазоришенцю, серцево-судинному хірургу вищої категорії, співробітнику відділу хірургії аритмій інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова Мирославу Петканичу.
Асистентами в операції були лікарі відділення інтервенційноі кардіологіі Чернівецького кардіоцентру Владимир Леунов та Олександр Канюк. Анестезіолог - Павло Кріль.
Успішна реанімація та подальша терапія повернула хворого до життя, а операція по імплантації цього надсучасного пристрою дозволить запобігти подібним епізодам в майбутньому, переконана Ірина Маковійчук.
“Домовились про щільну подальшу співпрацю. Це стане поштовхом для розвитку напрямку хірургії аритмій в нашій клініці”, - додала Ірина Маковійчук.