русский корабльнахуй
 
Новини  02 червня 2024 14:22 

У Чернівецькому кардіоцентрі провели складну операцію пацієнту, який пережив клінічну смерть

підтримай автора: оригінал
16
511
0
Встановлений пристрій стежитиме за серцевим ритмом і спрацьовуватиме при зупинці серця
У Чернівецькому кардіоцентрі провели складну операцію із встановлення «реанімації» у грудну клітину пацієнта, котрий пережив клінічну смерть.
Про це повідомили у Чернівецькій обласній раді.
"Чоловік потребував встановлення так званого «кардіовертера дефібрилятора» після епізоду пароксизму шлуночкової тахікардії та спричиненої ним клінічної смерті. Це пристрій, котрий стежитиме за серцевим ритмом і при потребі посилатиме електричний розряд, якщо ритм відхилиться від норми. Цей мініатюрний прилад працює за принципом дефібрилятора, який використовують у реанімації у випадку зупинки серця", - повідомила генеральна директорка комунального закладу охорони здоров’я Ірина Маковійчук.
«Успішна реанімація та подальша терапія повернула хворого до життя, а сьогоднішня операція по імплантації цього надсучасного пристрою дозволить запобігти подібним епізодам в майбутньому», – зазначила Ірина Маковійчук.
Над встановленням кардіостимулятора працювала команда хірургів.
"Операцію провів серцево-судинний хірург вищої категорії, аритмолог Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова Мирослав Петканич. Йому асистували лікарі відділення інтервенційноі кардіології Чернівецького кардіоцентру Володимир Леунов та Олександр Канюк. Анестезіолог – Павло Кріль", - йдеться у повідомленні.
У Чернівецькому обласному кардіологічному центрі домоивилися про співпрацю з Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова.
"Керівництво кардіологічного центру подякувало за допомогу та підтримку директору Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова, академіку НАМН, доктору медичних наук, професору, заслуженому лікарю України Василю Лазоришенцю. Як додала Ірина Маковійчук, вони домовилися про подальшу співпрацю між Національним інститутом серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова та Чернівецьким обласним кардіологічним центром. Це стане поштовхом для розвитку напрямку хірургії аритмій у закладі". - поінформували у Чернівецькому обласному кардіологічному центрі.