русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  29 травня 2024 21:21 

Валідатори у приватних маршрутках Чернівців можуть з’явитися в червні

підтримай автора: оригінал
23
2.4k
0
У червні в приватних маршрутках Чернівців з’являться валідатори.
Їх можуть почати встановлювати за кілька тижнів, пише molbuk.ua.
"Плануємо, що до кінця червня у всіх приватних маршрутках Чернівців з’являться валідатори. Договір на встановлення валідаторів підписали майже всі перевізники. Не погодилися це зробити лише ті, у яких на маршрутах по одній машині. Зокрема, йдеться про маршрут №24. З такими перевізниками, швидше за все, розірвемо договір. Уже думаємо про те, щоб маршрут №24 зробити комунальним", – каже заступник міського голови Ігор Крохмаль.
Поки що перевізники будуть встановлювати по одному валідатору. Розраховуватися можна буде і безготівково, і готівкою.
"Аванс за валідатори проплатили ще у квітні й чекаємо, коли їх привезуть. Обіцяють, що до 15 червня валідатори вже будуть. Тому ми плануємо, що наприкінці червня вони почнуть працювати на маршрутах. Завдяки валідаторам зможемо на пільгових маршрутах перевозити пільговиків без обмежень, а зараз це шість-вісім людей. Але щоб їхати безкоштовно, пільгові пасажири повинні мати пільгову картку й обов’язково її валідувати. Тому ті, хто ще не отримав пільгову транспортну карту, повинні її зробити", – каже директорка фірми "Багіра" Павлінаа Храпчинська.
Оплату проїзду в маршрутках теж будуть перевіряти контролери.
"Разом з іншими перевізниками у штат візьмемо контролера. Закупимо апарат, який зчитуватиме інформацію з карток, як це вже робить Чернівецьке тролейбусне управління", – пояснює Павліна Храпчинська.
Перевізники кажуть, що через встановлення валідаторів може зрости тариф.
"Маємо сплачувати банку за транзакцію з кожної поїздки 10 %, тобто автоматично на 1,4 гривні маємо зменшення тарифу. Ці гроші нікуди не закладені, і їх звідкись треба компенсувати. Тому плануємо подавати клопотання на підвищення тарифу. Цілком можливо, що проїзд стане дорожчим на дві гривні", – зазначила підприємця.
Як повідомили у департаменті транспорту Чернівецької міської ради, за договором фірма "Айк’ю директ" має встановити валідатори на всіх маршрутках упродовж п’яти місяців. Перші перевізники планують їх використовувати через два тижні.
Редактор: Людмила Осадчук
29-05-2024, 21:21