русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  12 вересня 2024 10:58 

Валідатори у всіх маршрутках Чернівців мають встановити до кінця року

підтримай автора: оригінал
7
1.5k
1
До кінця року в усіх приватних маршрутках Чернівців мають з’явитися валідатори, хоча би по одному у салоні. Займатися їх встановленням буде Чернівецьке тролейбусне управління.
Про це у коментарі molbuk.ua сказав заступник міського голови Ігор Крохмаль.
Раніше конкурс на встановлення валідаторів виграла фірма “Айк’ю тікет”. Саме вони мали співпрацювати з приватним перевізниками, але зі своїм завданням не впоралися. Міська рада розірвала договір з цією фірмою.
“На виконавчому комітеті ухвалили рішення розірвати договір з оператором “Айк’ю тікет”, тому що він не виконав основну умову договору — завершити впровадження системи розрахунку на усьому громадському транспорті міста. Оператор був визначений у січні, дали час п’ять місяців на впровадження. Але у червні цю роботу не зробили. Ми отримали листа від оператора, що вони не можуть цей процес налагодити, тому повертаємо функцію встановлення валідаторів ЧТУ", - пояснив Ігор Крохмаль.
Приватні перевізники вже оплатили частину вартості валідаторів. На цю суму їм будуть встановлені валідатори від фірми “Айк’ю тікет”. А продовжить цю роботу ЧТУ.
Вже цього тижня валідатори запрацюють на маршруті №39. ЧТУ має цю роботу завершити до кінця року.
“Була затримка з перевізниками, їм не повідомили вчасно, що вони повинні укласти договори з банками. Силами департаменту транспорту ми зорганізували цю роботу. Уже зараз усі перевізники уклали договори, банк усі документи перевірив. Документи готові і лише необхідно встановлювати валідатори", - сказав Ігор Крохмаль.
Валідатори повинні встановити у всіх маршрутках приватних перевізників, навіть у маршрутках, які їдуть на Калинівський ринок.
"Ми говоримо з перевізниками, щоб з часом усю оплату за проїзд перевели у безготівкову і працювати цивілізовано. Практика ЧТУ показала, що це можливо, а пасажири вже звикли до таких розрахунків", - зазначив Ігор Крохмаль.
Редактор: Людмила Осадчук
12-09-2024, 10:58