русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  29 травня 2024 17:59 

"Нехай ці дрони збережуть життя бійців": чернівчанка зібрала для війська вже 83 FPV

підтримай автора: оригінал
15
1.7k
1
Чернівчанка Віолетта Олійник уже виготовила та передала до війська 83 fpv-дрони.
"Хай гарно відпрацюють. Разом із акумуляторами і антенками це все поїхало на схід. Усі дрони підписані за побажаннями донейтерів. Дякую всім, хто мене підтримує!" – написала дівчина у соцмережах.
83-й fpv-бомбер Віолетта зібрала для поета з Чернівців, який долучився до лав ЗСУ і тепер є пілотом БПЛА, пише molbuk.ua
Кожен дрон має оригінальну назву: "Карма", "Хробачок", "Маленький кухар", "Вишня", "Це ж було вже!", "Дракон, "Мотя", "Остап", "Галченя", "Неймовірна" та інші.
"Велика подяка всім, хто не втомився"
Батько Віолетти Володимир Олійник, який із перших днів повномасштабної війни на фронті, повідомив, що дрони уже надійшли військовим: "Черговий раз ми отримали партію fpv. Не перестаю дякувати своїй дочці Віолетті за невтомну працю для нашої перемоги. Також велика подяка всім, хто долучився до зборів, хто не втомився допомагати ЗСУ. Разом до перемоги", – написав військовий.
Чернівчани тим часом продовжують жертвувати на деталі для безпілотників. Хтось переказує кошти на картку майстрині. А дехто з читачів "МБ" приносить гроші до нашої редакції.
До нас приходили 81-річна Ніна Михайлівна з п’ятьма тисячами гривень, 78-річна Тамара Семенівна, яка принесла 300 гривень. Ще 200 передала інша чернівчанка, свого імені не назвала. Завітав до редакції і 72-річний Степан Васильович із 150 євро.
500 гривень через кореспондентку "МБ" передала 74-річна бабуся Домка із Герци. Жінка із кожної скромної пенсії перераховує майстрині якусь суму. Кілька місяців тому її онук Богдан Максимчук загинув під час ракетного обстрілу Костянтинівки. Він був оператором БПЛА. Жінка перераховує кошти на безпілотники, бо щиро бажає, щоб ці дрони зберегли життя чийогось сина, чоловіка.
"Зараз кожен має допомагати"
Ще 2000 гривень принесла 70-річна Валентина Самсонівна із Чернівців. Каже, читає "МБ" і довіряє. Тож і вирішила передати кошти для Віолетти саме через нашу редакцію.
"Залишила собі частину на комунальні, решту віднесла вам. Так собі задумала. Хочу допомогти ЗСУ, чим можу. Якби могла, то щось би робила, волонтерила. Але вже здоров’я не те", – каже жінка.
До виходу на пенсію Валентина Самсонівна працювала медсестрою.
"Де бачу якісь благодійні заходи, перевірені збори коштів на потреби ЗСУ – всюди беру участь. Не можу пройти так, щоби нічого не дати. Адже військові нас захищають. Доки вони на війні, доти ми тут живемо спокійно. Не всі люди це розуміють, на жаль. Вважаю, зараз кожен має хоч потроху, але допомагати: із зарплати, пенсії. Потреби у військових є постійно", – переконана пенсіонерка.
Валентина Самсонівна разом із чоловіком були активними учасниками Помаранчевої революції, потім – Революції гідності.
"Їхали ще за Ющенка на Майдан до Києва, навіть онучку з собою брали, вона на той час ще маленькою була. Її батько, а мій син, помер, ми її виростили... У 2014 році на площу в Чернівцях учасникам мітингів бутерброди носили. Віддали покривала, палатки, теплий одяг – усе, що мали із туристичного спорядження".
Чернівчанка молиться за військових, волонтерів, усіх, хто бореться за Україну. У тому числі й за Віолетту Олійник.
"Нехай Бог допомагає Віолетті, вона дуже хороша. Бог бачить все. Ця дівчинка буде щаслива. І її тато, і брати..." – бажає Валентина Самсонівна.
Усі кошти журналісти передали майстрині. Вона щиро подякувала за кожну пожертву, і вже конвертує ці гроші у дрони.
Газета "Молодий буковинець" закликає читачів підтримати майстриню, адже вона робить дуже потрібну справу.
Перекажіть суму, яку можете, на картку "Монобанку" Віолетти Олійник, а вона за ці кошти придбає запчастини й виготовить черговий дрон, який врятує життя наших військових і наблизить перемогу України. Пам’ятайте, що кожна гривня важлива!
На виробництво дронів:
5375 4112 1212 5848, "Монобанк"
Посилання на монобанку тут.
Віолетта Олійник
PayPæl: flotilia.my@gmail.com
Редактор: Галина Олійник
29-05-2024, 17:59