русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  09 червня 2024 20:56 

Чернівчанка зібрала для війська вже 90 FPV-дронів

підтримай автора: оригінал
10
1.5k
0
Фото з фб-сторінки Віолетти Олійник
Чернівчанка Віолетта Олійник уже виготовила та передала до війська 90 FPV-дронів.
"90!!!! fpv для війська! Ще 5 товстих дронів камікадзе (10 дюймів) поїхали на Авдіївський напрямок. З них три - із тепловізійними камерами! Це дуже круто, бо дасть змогу успішно атакувати ворога вночі. Всі дрони їдуть прошиті, облітані, укомплектовані антенками, пропеллерами, і акумуляторами 6s3p на елементах Molicel. Всі деталі купую за ваші донати. Дякую, ви - моя опора, надіюсь на подальшу співпрацю", - написала Віолетта.
Чернівчани тим часом і далі збирають кошти на деталі для безпілотників. Хтось переказує безпосередньо на картку майстрині. А дехто з читачів "МБ" приносить гроші до редакції.
"Хочу допомогти"
Нещодавно дві тисячі гривень принесла 70-річна Валентина Самсонівна із Чернівців. Каже, читає "МБ" і довіряє нашому виданню. Тож і вирішила передати кошти для Віолетти саме через нашу редакцію.
"Залишила собі частину на комунальні, решту віднесла вам. Так собі задумала. Хочу допомогти ЗСУ, чим можу. Якби могла, то щось би робила, волонтерила. Але вже здоров’я не те", – каже жінка. – Де бачу якісь благодійні заходи, перевірені збори коштів на потреби ЗСУ – всюди беру участь. Не можу пройти так, щоби нічого не дати. Адже військові нас захищають. Доки вони на війні, доти ми тут живемо спокійно. Не всі люди це розуміють, на жаль. Вважаю, зараз кожен має хоч потроху, але допомагати із зарплати, з пенсії".
Чернівчанка молиться за військових, волонтерів, усіх, хто бореться за Україну, зокрема й за Віолетту Олійник.
"Нехай Бог допомагає Віолетті, вона дуже хороша. Бог бачить зверху все. Ця дівчинка буде щаслива. І її тато, і брати..." – бажає Валентина Самсонівна.
Ветерани зібрали на військо понад 60 тисяч
Вирішила долучитися до збору і Шевченківська районна організація ветеранів України. Її голова Юлія ВИСОЦЬКА розповіла "МБ", що члени організації постійно передають кошти на потреби ЗСУ. Це літні люди, яким уже далеко за 70 років, і які живуть здебільшого лише на пенсію. Попри це, із 2022 року вони змогли загалом передати для війська уже понад 60 тисяч гривень – неймовірна сума для пенсіонерів!
"Оце зараз очікуємо на пенсію – нашу стипендію, як ми жартуємо, – каже Юлія Іванівна. – І тоді будемо скидатися по 20, 30, 50 гривень – хто скільки може. Загалом нас по району близько 16 тисяч, але активних членів організації – близько 130. На жаль, не всі зараз мають змогу допомагати, самі заледве зводять кінці з кінцями.
Та як би не було складно, мусимо підтримувати наших хлопців на фронті. Адже завдяки їм ми тут більш-менш спокійно спимо".
Усі кошти журналісти передають майстрині. Вона щиро дякує і вже конвертує ці гроші у дрони.
Газета "Молодий буковинець" закликає читачів підтримати майстриню, адже вона робить дуже потрібну справу.
Перекажіть суму, яку можете, на картку "Монобанку" Віолетти Олійник, а вона за ці кошти придбає запчастини й виготовить черговий дрон, який врятує життя наших військових і наблизить перемогу України. Пам’ятайте, що кожна гривня важлива!
На виробництво дронів:
5375 4112 1212 5848, "Монобанк"
Посилання на банку
PayPæl: flotilia.my@gmail.com
Редактор: Галина Олійник
9-06-2024, 20:56