русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  28 травня 2024 21:19 

У Чернівці приїхав омбудсмен: обговорювали питання нацменшин

підтримай автора: оригінал
19
2.3k
0
Сьогодні, 28 травня, у Чернівцях відбувся круглий стіл за участю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця та пані Омбудсмен Румунії Ренате Вебер.
Про це повідомляє Чернівецька ОВА.
Разом із учасниками зустрічі говорили про посилення рівності та захисту прав національних меншин та спільнот в Україні відповідно до європейських вимог.
"Це перший спільний візит двох незалежних інституцій України і Румунії з питань моніторингу прав національних меншин. Ми відвідали декілька навчальних закладів, поспілкувалися з представниками румунської національної меншини, владою. Відбулася жвава дискусія. Обговорювали нещодавно прийнятий новий закон про захист прав нацменшин в Україні, зміни, які набули чинності 8 грудня 2023 року, експертну оцінку Венеційської комісії. Станом на зараз в Україні вперше з’явився орган, який окремо прописаний як орган, який захищає мовні права національних меншин. Це – наша інституція і особисто я, як уповноважений, зараз за це відповідаю. Це додаткові виклики", - зазначив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.
Учасники круглого столу проаналізували стан забезпечення прав національних меншин на території нашої області, подискутували та обмінялися думками щодо формування стратегічних напрямків у сфері додержання прав румунської національної меншини в Україні у короткостроковій перспективі.
Редактор: Людмила Осадчук
28-05-2024, 21:19