русский корабльнахуй
 
Новини  28 травня 2024 18:00 

Уряд Іспанії визнав незалежність Палестинської держави

підтримай автора: оригінал
14
-
-
Уряд Іспанії у вівторок, 28 травня, вирішив визнати незалежність Палестинської держави.
Про це повідомив іспанський телеканал RTVE.
Як зазначив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, їхнє рішення не спрямоване проти «будь-кого, а особливо проти Ізраїлю». Він додав, що країна визнає Палестину у межах (кордонів) 1967 року.
“Іспанія приєднається до понад 140 країн, які вже визнали Палестину як державу. Це історичне рішення, єдина мета якого — сприяти досягненню миру між ізраїльтянами і палестинцями”, — заявив Санчес.
Санчес додав, що сподівається на створення Палестинської держави у межах Західного берегу річки Йордан й сектору Гази зі столицею в Східному Єрусалимі, керованою Палестинською національною адміністрацією.
Нагадаємо, 22 травня Норвегія, Ірландія та Іспанія підтвердили, що визнають Палестину незалежною державою. Норвезький прем’єр-міністр Йонас Гар Стьоре заявив, що визнання набуде чинності 28 травня.
23 травня міністерство закордонних справ Ізраїлю заявило, що розглядає дипломатичні кроки проти Норвегії, Ірландії та Іспанії. Там зазначили, що це може бути скасування візитів офіційних осіб з цих країн до Ізраїлю і відкликання віз у дипломатів цих країн.