русский корабльнахуй
 
Чернівці  28 травня 2024 15:09 

Збитки та висока конкуренція: у Чернівцях можуть ліквідувати два комунальні підприємства

підтримай автора: оригінал
17
7.5k
0
Фото: МА АСС
Які причини можливої ліквідації комунальних підприємств та коли ухвалять рішення - читайте у матеріалі Медіа агентства АСС.
У Чернівцях можуть ліквідувати два комунальні підприємства. Йдеться про МКП «Реклама» та КП «Чернівціміськліфт», пише Медіа агентство АСС.
Чому хочуть ліквідувати МКП «Реклама»
«Рекламу» ліквідують через велику конкурентність з приватним бізнесом:
«З 2021 року ми провели аналіз фінансово-господарської діяльності підприємства, визначили проблемні питання. Підприємству вдалося закрити більше ніж пів мільйона гривень своєї кредиторської заборгованості, в тому числі й перед міською радою. Також частково покрили дебіторську заборгованість.
Ми бачимо, що частка МКП «Реклама» надзвичайно низенька, резерву для зростання і можливості розвитку підприємства, надання послуг з реклами немає, висококонкурентний ринок. Ми пропонуємо зараз ліквідувати підприємство, тим більше інші підприємства взяли на себе повноваження соціальної складової. Ремонт зупинок, павільйонів перейняло тролейбусне управління, а прикрашати місто до свят зможуть комерційні структури», - розповів директор департаменту урбаністики та архітектури ЧМР Андрій Тимофійчук.
Він також уточнив, що на підприємстві залишилось 3 працівники - бухгалтер, юрист і керівник. У комунальних установах зараз великий кадровий «голод», тому розглядають варіант влаштування туди працівників МКП «Реклама».
Третина абонентів відмовилася від послуг «Чернівціміськліфт»
КП «Чернівціміськліфт» можуть ліквідувати через те, що понад третину абонентів відмовилися від обслуговування і перейшли до приватних компаній. Через це підприємство потребуватиме дотації з міського бюджету. Як повідомив МА АСС Ігор Ніколенко, директор департаменту інфраструктури та благоустрою ЧМР, «Чернівціміськліфт» мало невеликі прибутки, поки обслуговувало всі 643 ліфти. Наразі потрібна буде дотація на понад 200 тисяч гривень щомісячно.
Водночас користувачі ліфтів не залишаться без обслуговування, адже ринок конкурентний і є компанії, які бажають займатися цією діяльністю, зазначив посадовець.
Щодо працівників «Чернівціміськліфт», то їм запропонують працевлаштуватися на інші комунальні підприємства, адже всюди є брак працівників, зокрема слюсарів, водіїв та електромонтерів.
Рішення щодо можливої ліквідації МКП «Реклама» та КП «Чернівціміськліфт» розглядатимуть депутати міської ради на черговій сесії у четвер, 30 травня.