русский корабльнахуй
 
Обласна влада  26 травня 2024 14:48 

Олена Зеленська відвідала всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги, які пройшли на Буковині

підтримай автора: оригінал
21
1.7k
1
Вперше після початку повномасштабної війни в Україні відбулися загальнонаціональні змагання бригад екстреної медичної допомоги. І нагода їх приймати випала саме на Чернівецьку область. А тому офіційна назва цьогорічних змагань — «Буковинські медичні ралі 2024». Продемонструвати свої знання і вміння, поспілкуватися у професійному середовищі і поборотися за головний приз приїхали 26 команд медиків з більшості областей України.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.
Він зазначив, що "мав честь привітати учасників змагань разом із Першою леді України Оленою Зеленською.
Під час змагань медики демонстрували свою вправність у порятунку людей у різних ситуаціях: були умовні ДТП, утоплення, отруєння, а враховуючи реалії сьогодення, і ситуації з масовими жертвами після «прильоту». У ході змагань були змодельовані умовні інциденти, але, на жаль, їм доводиться це робити і в реальному житті у набагато гірших і загрозливих умовах.
Організатори також задіяли працівників ДСНС, поліції та інших силових служб з метою створення умов, наближених до реальності — все як буває насправді.
Усі команди успішно пройшли випробування та довели свою професійність, а переможці (бригада Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф) отримали новий реанімобіль для свого закладу охорони здоров’я.
Робота усіх лікарів є надважливою і водночас надскладною як в умовах війни, так і в мирний час. Представники ж екстреної медичної допомоги, яких в Україні 40 тисяч, ризикуючи власним життям, першими з’являються та рятують життя українців, зокрема і там, де окупанти завдають ударів по наших містах та селах, зазначив Руслан Запаранюк.