русский корабльнахуй
 
Чернівці  25 травня 2024 09:15 

«Буковинські медичні ралі 2024»: масштабні змагання медиків відвідала Олена Зеленська

підтримай автора: оригінал
21
1.3k
0
Фото: Руслан Запаранюк
Вперше після початку повномасштабної війни в Україні відбулися загальнонаціональні змагання бригад екстреної медичної допомоги.
Їх приймала Чернівецька область, а тому офіційна назва цьогорічних змагань — «Буковинські медичні ралі 2024». Продемонструвати свої знання і вміння, поспілкуватися у професійному середовищі і поборотися за головний приз приїхали 26 команд медиків з більшості областей України. Про це повідомив начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, пише Медіа агентство АСС.
Участь у заході взяла Перша леді України Олена Зеленська.
Під час змагань медики демонстрували свою вправність у порятунку людей у різних ситуаціях: були умовні ДТП, утоплення, отруєння, а враховуючи реалії сьогодення, і ситуації з масовими жертвами після «прильоту».
Для відпрацювання вмінь і навичок використовувалось унікальне для України симуляційне обладнання: професійні манекени, які повністю відтворюють стан людини.
Організатори також задіяли працівників ДСНС, поліції та інших силових служб з метою створення умов, наближених до реальності — все як буває насправді.
Усі команди успішно пройшли випробування та довели свою професійність, а переможці - бригада Волинського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, отримали новий реанімобіль для свого закладу охорони здоров’я.