русский корабльнахуй
 
Новини України  24 травня 2024 14:19 

В Україні звільнили півсотні засуджених, які бажали мобілізуватися

підтримай автора: оригінал
17
1.1k
0
22 травня суд у Хмельницькій області звільнив півсотні засуджених, які вирішили провести мобілізацію. Більшість з них були засуджені за крадіжки.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу суду.
"22 травня Хмельницький місько-районний суд задовольнив усі 50 клопотань про умовне дострокове звільнення засуджених від відбування покарання за військову службу та встановлення щодо них адміністративного нагляду, що надійшли від Державної установи "Райковецька виправна колонія (No78)", - йдеться у повідомленні.
З отриманих судом матеріалів та текстів судових рішень очевидно, що переважна більшість добровольців – це молоді люди, засуджені переважно за майнові злочини, а саме – крадіжки.
Під час судових засідань вони заявили, що не мають спеціальних навичок для військової служби, але запевнили, що зможуть опанувати їх досить швидко.
"Багато засуджених під час відеоконференцій вказували на те, що через війну загинули їхні рідні та близькі, у тому числі ті, хто брав участь у захисті України, що слугує для них додатковою мотивацією", - додали в суді.
Після набрання рішенням чинності (не пізніше 24 години) представники Національної гвардії України доставлять їх до Хмельницького районного торговельного центру та спільного підприємства для укладення контракту та проходження військової служби у визначеній для них військовій частині.
Крім того, суд встановив адміністративний нагляд за чоловіками строком на один рік, але не довше, ніж до звільнення з військової служби. Такий нагляд здійснюватимуть командири військової частини, під керівництвом яких вони проходитимуть військову службу за контрактом. Серед обмежень – заборона перебувати поза місцем дислокації військової частини та виїжджати в особистих справах без дозволу командира.
Загалом засуджені українці, яких мобілізують до армії, служитимуть виключно у спеціальних підрозділах при військових частинах, а не у Національній гвардії України.
Редактор: Людмила Осадчук
24-05-2024, 14:19