русский корабльнахуй
 
Чернівці  24 травня 2024 12:59 

Чоловік, якого нібито утримували в ТЦК на Буковині, помер

підтримай автора: оригінал
16
2.6k
0
Ілюстративне фото
Що вдалось з'ясувати журналістам МА АСС у справі можливого незаконного утримання чоловіка, яку розслідує поліція - читайте у публікації.
Як стало відомо Медіа агентству АСС, чоловік, якого госпіталізували до Чернівецької обласної психіатричної лікарні з одного з відділів ТЦК та СП Чернівецького району, помер у медзакладі 15 травня. У Чернівецькому обласному патологоанатомічному бюро повідомили, що причина смерті пацієнта - набряк мозку, енцефалопатія Гая-Верніке.
«Зазвичай така причина свідчить про прояви хронічної алкогольної залежності. Буває так, що людина тривалий час вживала алкоголь, а коли вирішила відмовитись, стається набряк, є випадки, коли люди виживають після такого, є й летальні», - розповів Дмитро Гречко, директор ОКНП «Чернівецьке обласне патологоанатомічне бюро».
Нагадаймо, 23 травня у поліції Буковини повідомили, що встановлюють обставини інциденту з працівниками ТЦК та СП в Чернівецькому районі. До поліції звернулася жителька села Давидівка із заявою про те, що нібито представники одного з районних відділів ТЦК та СП незаконно утримували її родича.
У Чернівецькому обласному ТЦК та СП відреагували на факт розслідування та повідомили, що військовозобов’язаний 10 травня проходив військово-лікарську комісію та у зв’язку зі скаргами на стан здоров’я був скерований на додаткове обстеження до медичного закладу. А командування і особовий склад ТЦК та СП сприяють слідству.
Додамо, зараз правоохоронці проводять слідчі дії та заходи, спрямовані на встановлення об’єктивної інформації щодо цього випадку. Йдеться про ст. 426-1 (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України.
На запитання журналістів щодо факту смерті чоловіка у Відділі комунікації поліції повідомили, що поки триває слідство лише щодо можливості факту незаконного утримання, надалі правоохоронці будуть з'ясовувати усі деталі.