русский корабльнахуй
 
Чернівці  24 травня 2024 12:43 

Чернівці в пошуках мецената, який профінансує встановлення пам'ятника Володимирові Івасюку

підтримай автора: оригінал
18
1k
0
Як ми повідомляли наприкінці серпня 2023 року, відбувся всеукраїнський конкурс на проєкт майбутньої скульптури, присвяченої музиканту та композитору Володимиру Івасюку. У конкурсі перемогли Гречаник Ігор та Гречаник Людмила, скульптори з Києва.
Тоді ж йшлось про те, що клуб підприємців Буковини профінансує виготовлення пам'ятника. Це мала бути перша скульптура, присвячена Володимиру Івасюку в Чернівцях, яку за планом мають розташувати у сквері Дня Вишиванки.
Згодом міський голова Чернівців Роман Клічук на пресконференції повідомив, що скульптор назвав значно більшу суму, ніж розраховувалось. Виготовлення пам’ятника разом із реконструкцією фонтана позаду нього орієнтовно вартує 4 мільйони гривень.
Як розповів днями у інтерв'ю з журналістами Медіа агентства АСС заступник міського голови Василь Зазуляк, зараз ведуться перемовини з потенційними інвесторами, які б допомогли місту зі встановленням пам'ятника:
«Складно сказати, чи він (пам'ятник - ред.) виявився задорогим чи не задорогим. Зазвичай ми всі очікуємо, що буде менше, а воно виходить довше і дорожче. Так, на жаль, виявилось і з пам’ятником Івасюку. Неодноразово ми зустрічались з переможцем конкурсу, він аргументував, чому пам’ятник вартує тих грошей. У нас не викликає сумнівів вартість, але розуміємо, що кошти з міського бюджету точно в цій ситуації не зможемо виділити, відверто - одна надія на меценатів.
Тут фактично за участі міського голови ведуться певні розмови з небайдужими патріотичними людьми, які зазвичай допомагають ЗСУ. Але ми всі теж розуміємо важливість маркерів української ідентичності, без цього теж не може бути. Ми створюємо іншу країну. Зведення нових пам’ятників, заміна табличок – це все про вимітання старого сміття з країни, яке на нас «висипали» останні 70 років».