русский корабльнахуй
 
Новини України  22 травня 2024 14:59 

«Укрзалізниця» підвищила ціни на білизну в потягах: скільки будемо платити

підтримай автора: оригінал
31
1k
0
"Укрзалізниця" підвищила ціни на постільні комплекти у пасажирських потягах. Тепер за користування постільною білизною під час поїздки доведеться сплатити від 80 до 120 гривень. Відповідне рішення ухвалило правління компанії 20 травня 2024 року.
Нові розцінки почали діяти з 22.05.2024.
Скільки коштує постіль у поїздах "Укрзалізниці" після подорожчання
У вагонах категорії "плацкарт" і "купе" комплект білизни тепер коштує 80 грн. У комплект входять: наволочка, два простирадла та рушник.
У вагонах класу "СВ" користування постільною білизною обійдеться у 120 грн. У вагонах цього типу у комплект постільної входять: дві наволочки, простирадло, підковдра та два рушники.
Зауважимо, раніше вартість білизни у поїздах "Укрзалізниці" становила 50 та 60 грн відповідно. Останній раз вартість постільних наборів підвищувалася у січні 2019 року.
Як зазначив колишній журналіст, а нині захисник України Олександр Рудоманов, користуватися матрацом, подушкою та ковдрою без сплати за постільні білизну пасажир тепер не має права. Якщо у квитку не сплачено постільний комплект інші речі не доступні для використання.
"Згадуються студентські часи, коли по студентському квитку без постілі за якісь малі гроші можна було їхати з Маріуполя у Львів або з Києва у Львів. Ще дешевше можна було проїхати у загальному вагоні", – написав Рудоманов.
У коментарях під дописом журналіста українці висловлюють незадоволення здорожчанням послуги та згадують, як подорожували у студентські роки та у мирні часи:
Редактор: Анна Семьонова
22-05-2024, 14:59