русский корабльнахуй
 
Чернівці  22 травня 2024 11:09 

У Чернівцях лікарі врятували життя волонтеру з Непалу

підтримай автора: оригінал
26
1.3k
0
Фото: фейсбук-сторінка Чернівецької обласної ради
У чоловіка стався гострий інфаркт міокарда, який спровокував зупинку серця.
У Чернівецькому обласному кардіологічному центрі врятували життя волонтеру-іноземцю, повідомляють на фейсбук-сторінці Чернівецької обласної ради, пише Медіа агентство АСС.
42-річний громадянин Непалу – працівник швейцарської фірми, що надає гуманітарну допомогу Україні. Наприкінці квітня він із черговим вантажем прибув до Чернівців і мав їхати далі, та раптом йому стало зле.
«У пацієнта був гострий інфаркт міокарда, який спровокував зупинку серця. Після успішних реанімаційних заходів йому провели ургентну коронарографію та стентування ураженої артерії» – розповідає завідувач відділення гострого інфаркту міокарда №1 ОКНП «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр» Сергій Білецький.
У цьому відділенні іноземець проходив подальше лікування і реабілітацію, йому також призначили відповідну медикаментозну терапію.
«Як розповів наш пацієнт, попри те, що гіпертоніком є його батько, та й у нього самого часто підвищувався тиск, жодних ліків він раніше не приймав. Каже, гадки не мав, що через це реально ризикує життям, – пояснює лікар-кардіолог відділення гострого інфаркту міокарда №1 Юлія Урсуляк. - Із його слів, він був сильно вражений високим рівнем отриманої допомоги. Зізнавався, що в охопленій війною країні на це навіть не сподівався. Однак, як підтвердили чоловікові представники фірми зі Швейцарії, з якими був на постійному зв’язку, вся допомога у Чернівецькому обласному кардіоцентрі надавалася йому у відповідно до європейських протоколів».