русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  22 травня 2024 11:30 

Стався інфаркт - зупинилося серце. У кардіоцентрі Чернівців врятували іноземного волонтера

підтримай автора: оригінал
25
5.3k
0
У Чернівецькому обласному кардіологічному центрі врятували життя 42-річному волонтеру з Непалу, який перевозив гуманітарну допомогу Україні.
Іноземець був вражений якістю отриманої допомоги та вдячний персоналу кардіоцентру за порятунок, йдеться в дописі у фейсбук Чернівецької обласної ради, інформує molbuk.ua.
Волонтер вкінці квітня прибув до України з вантажем гумдопомоги, проте йому раптово стало зле. Чоловіка доправили до кардіоцентру, що, власне, його й врятувало.
"У пацієнта був гострий інфаркт міокарда, який спровокував зупинку серця. Після успішних реанімаційних заходів йому провели ургентну коронарографію та стентування ураженої артерії", – пригадує завідувач відділення гострого інфаркту міокарда №1 ОКНП "Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр" Сергій Білецький.
У цьому відділенні громадянин Непалу проходив подальше лікування і реабілітацію, тут йому також призначили відповідну медикаментозну терапію.
"Як розповів наш іноземний пацієнт, попри те, що гіпертоніком є його батько, та й у нього самого часто підвищувався тиск, жодних ліків він раніше не приймав. Каже, гадки не мав, що через це реально ризикує життям, – пояснює лікар-кардіолог відділення гострого інфаркту міокарда №1 Юлія Урсуляк. – Із його слів, він був сильно вражений високим рівнем отриманої допомоги. Зізнавався, що в охопленій війною країні на це навіть не сподівався. Однак, як підтвердили чоловікові представники фірми зі Швейцарії, з якими був на постійному зв’язку, вся допомога у Чернівецькому обласному кардіоцентрі надавалася йому у відповідно до європейських протоколів".
Транспортування хворого на подальшу діагностику та реабілітацію до Європи здійснювала компанія "Ambulance-Express" - реанімаційні транспортування хворих.
Раніше molbuk.ua повідомляв, що у Чернівцях врятували жінку в стані клінічної смерті, яка пережила 26 дефібриляцій.
Редактор: Євгеній Пірожков
22-05-2024, 11:30