русский корабльнахуй
 
Чернівці  21 травня 2024 14:36 

Бруківка чи асфальт: у міській раді Чернівців розповіли, яке покриття бачать у центрі міста

підтримай автора: оригінал
24
2.2k
0
Фото: МА АСС
На ділянці вулиці Головної у Чернівцях планують замінити стару бруківку на сучасне покриття. Про те, чи залишиться бруківка у центрі міста - читайте у публікації Медіа агентства АСС.
Як розповів Медіа агентству АСС заступник міського голови Василь Зазуляк, у історичному центрі Чернівців залишиться бруківка, проте відповідно до розвитку тактичного урбанізму у центральній частині міста має суттєво зменшитись кількість автомобілів:
«Ми віддаємо перевагу бруківці, вважаємо, що це набагато приємніший матеріал для історичного центру, можливо, не супер комфортний для автомобілів, але в майбутньому ми й не бачимо автомобілів в центральній частині Чернівців».
Там, де є рух транзитного транспорту, як на вулиці Руській, наприклад, бруківку демонтовують і стелять асфальт.
«На тій ділянці не історичне середовище, навколо там розташовані 99% будинків, які не мають історичної цінності, їх треба зносити і там фактично потрібно проводити регенерацію кварталів. Також розуміємо, що там велика кількість транзитного транспорту, чи то на Гравітон, чи то на Калинівський ринок. І ми бачимо там асфальтне покриття. У центральній частині міста – відверто, не бачу», - пояснює посадовець.
У Чернівецькій міськраді хочуть зберегти бруківку в історичному ареалі.
Так, на вулиці Головній від вулиці Каденюка до Садової планують постелити асфальт. Проте бруківку, як компромісне рішення, залишать для паркувальних кишень.
Проблема не в бруківці, а в основі
«Насправді проблема в тому, що наша бруківка фактично лежить на гравійній подушці товщиною 10-15 сантиметрів. Це взагалі не відповідає ніяким нормам.
Проблема не в бруківці, а в основі. На ділянці Головної від вулиці Садової до Вокзальної, бачимо бруківку, але з повною заміною основи», - зазначив Василь Зазуляк.