русский корабльнахуй
 
Новини  18 травня 2024 15:20 

Чоловіків, які прийшли до ТЦК самостійно, на ВЛК відразу не відправлятимуть

підтримай автора: оригінал
22
1.5k
0
Військовозобовʼязаних, яких доставили до ТЦК "в бусику", можуть одразу відправити на військово-лікарську комісію Кабмін заборонив військкомам посилати військовозобов'язаних на військово-лікарську комісію відразу після того, як вони прийшли до ТЦК для уточнення даних.
Це стосується лише тих осіб, які прийшли до ТЦК самостійно. Тих, кого доставили примусово, можуть одразу відправити на ВЛК.
Нагадаємо, що після проходження ВВК людині може бути вручено вже повістку на мобілізацію ("бойову"), за ухилення від якої вже загрожує кримінальна відповідальність.
Ті громадяни України, які перебувають на військовому обліку та з набранням чинності указом президента про оголошення мобілізації, затвердженої Верховною Радою, прибули до ТЦК для уточнення своїх облікових даних (адреси місця проживання, номерів засобів зв'язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інших персональних даних), на ВЛК одразу не відправляються.
Для проходження медкомісії їм має бути виписана окрема повістка, йдеться у постанові Кабміну.
Термін дії довідки із висновком про придатність до військової служби буде 1 рік.
Медогляд військовозобов'язаних може проводитись у лікарнях, які уклали договори із НСЗУ за програмою держгарантій.
Але рішення щодо придатності військовозобов'язаного для проходження військової служби за станом здоров'я визначатиметься ВЛК у самому ТЦК.
У разі незгоди з висновком районної ВЛК громадянин може пройти ВЛК в обласному ТЦК.
Рішення комісії можна оскаржити у судовому порядку або скасувати після комісії найвищого рівня.