русский корабльнахуй
 
Новини  18 травня 2024 14:13 

В разі відмови від повістки українців доставлятимуть в ТЦК примусово - постанова уряду

підтримай автора: оригінал
23
2.9k
0
В Кабміні прописали, як працівники ТЦК проводитимуть перевірку військово-облікових документів та затримання порушників військового обліку Кабінет міністрів України у своїй "мобілізаційній" ухвалі прописав, яким чином проводитиметься перевірка військово-облікових документів та затримання порушників військового обліку.
Перевірятимуть військово-обліковий документ разом із документом, що засвідчує особу, представники ТЦК чи поліція, а також представники Держприкордонслужби - у прикордонній зоні. Перевірці підлягатимуть особи віком 18-60 років.
Де можна перевіряти документи?
По суті скрізь - за місцем проживання, роботи, навчання, у громадських місцях, спорудах, місцях масового скупчення людей, на блок-постах.
Під час перевірки співробітники ТЦК або поліції можуть здійснювати фото- та відеофіксацію.
Під час перевірки дані звіряються з Єдиним реєстром військовозобов'язаних.
Якщо буде встановлено, що громадянин порушив правила військового обліку або є розбіжності з реєстром, старший групи оповіщення пропонує військовозобов'язаному пройти до районного ТЦК для постановки на військовий облік, проходження медогляду для визначення придатності до військової служби, уточнення даних.
З цією метою громадянинові оформляється та вручається повістка. У разі відмови від повістки це фіксується в акті відмови.
У разі відмови пройти до ТЦК поліція проводить адміністративне затримання та доставляє громадянина до ТЦК примусово.