русский корабльнахуй
 
Чернівці  17 травня 2024 20:17 

Минулої доби шахраї ошукали п'ятьох буковинців на понад 65 тисяч гривень

підтримай автора: оригінал
8
891
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
У Чернівецькому районі п’ятеро заявників, четверо чоловіків та одна жінка, стали жертвами шахраїв
Зокрема, 64-річний житель с. Рингач, бажаючи отримати соціальну грошову допомогу, через один із месенджерів перейшов за надісланим посиланням. Після цього чоловік покроково виконав усі дії, які йому пропонувалися та ввів свої банківські дані. У результаті з його рахунку було знято 4200 гривень, пише МА АСС з посиланням на Відділ комунікації поліції Чернівецької області.
26-річний чернівчанин під приводом купівлі акумулятора для велосипеда через оголошення в інтернеті перерахував невідомій особі 13700 гривень. Товар чоловік не отримав, а після отримання коштів потенційний продавець на зв'язок не виходить.
23-річний чернівчанин шукав можливість заробітку в інтернеті та за цю послугу заплатив невідомій особі 4300 гривень.
До 63-річної чернівчанки зателефонував псевдобанкір та запропонував застрахувати кошти на картці за допомогою онлайн-банкінгу. У результаті шахрайських схем у жінки з рахунку було знято понад 35 тисяч гривень.
За такою ж схемою 50-річний житель с. Чагор позбувся майже 8200 гривень.
Поліцейські внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.
Наразі проводяться досудові розслідування.
Правоохоронці нагадують буковинцям про те, що не потрібно переходити за сумнівними посиланнями та розголошувати свої персональні дані, до яких належать:
- термін дії банківської картки;
- PIN-код;
- слово-пароль;
- cvv2-код.
Також громадяни повинні пам’ятати, що довіряти інформації про соціальні виплати варто тільки з офіційних сайтів відповідних установ і організацій. Не оплачуйте за покупки до моменту їх отримання та не здійснюйте передплат.