русский корабльнахуй
 
Новини  17 травня 2024 17:00 

На Буковині п’яний водій намагався дати хабаря поліціянтам

підтримай автора: оригінал
20
-
-
Буковинець, аби уникнути відповідальності за нетверезе водіння, запропонував правоохоронцям гроші. Відповідно до санкції статті за спробу підкупу службових осіб чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі.
Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.
Учора, 16 травня, в селі Хлівище, поліцейські офіцери громади відділення поліції № 2 (м. Кіцмань) Чернівецького РУП, за порушення Правил дорожнього руху, зупинили скутер «Fada», під керуванням 35-річного місцевого жителя.
Спілкуючись з водієм, офіцери громади помітили у нього явні ознаки сп’яніння та запропонували пройти тест на освідування. Чоловік усвідомлюючи, що йому загрожує адміністративна відповідальність запропонував поліціянтам неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США.
Правоохоронці попередили буковинця про кримінальну відповідальність, передбачену чинним законодавством за такі дії. Попри застереження працівників поліції, кермувальник поклав кошти до службового автомобіля. На місце події прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення, яка задокументувала протиправні дії чоловіка та вилучила неправомірні кошти у встановленому порядку.
Поліціянти склали на водія адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Слідчі поліції внесли відомості про вказане кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.