русский корабльнахуй
 
Останні новини  17 травня 2024 15:01 

Як бойові медикині з Чернівецької області рятують на фронті сотні життів

підтримай автора: оригінал
28
-
0
Вони пройшли найгарячіші точки на Донбасі та Харківщині, врятували сотні життів українських воїнів і для багатьох стали прикладом сміливості.
Сестри-буковинки Марина та Христина Крижанівська - бойові медикині і молодші сержанти, - про це повідомляє Чернівецька обласна рада.
Марина на війні з 18 років. Стати військовою була її мрія. Тільки спершу дівчина хотіла закінчити академію, а потім підписати контракт із ЗСУ. Але повномасштабна війна внесла корективи у життя юної буковинки. І Марина пішла до територіального центру комплектування. Без досвіду дівчину взяли на кухню, але вже через два місяці була інженерна рота і навчання на сапера.
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
За рік служби Марина стала бойовим медиком, врятувала сотні життів і отримала позивний "Янгол" від побратимів. Дівчина пройшла бої на Харківщині, пекельні Авдіївський і Бахмутський напрямки. Нині вона молодший сержант, бойова медикиня механізованого взводу, куди повернеться після реабілітації.
Долучайтесь до нашої спільноти в Instagram
Христина – старша бойова медикиня мінометної батареї однієї з військових частин, молодший сержант. Вступила до війська восени 2023 року, бо відчула внутрішню потребу захищати Батьківщину та допомагати українським бійцям, які звільняють рідну землю від російських окупантів. У лавах Збройних сил Христина перебуває разом із коханим чоловіком. За плечима – бої у Макіївці, Луганської області, Торецьк і Богданівка на Донеччині. А нині Христина продовжує виконувати завдання на гарячому Авдіївському напрямку.