русский корабльнахуй
 
Персоналії  18 липня 2024 00:01 

На фронті від важкого поранення загинула медсестра Чернівецької обласної клінічної лікарні Марія Чурікова

підтримай автора: оригінал
19
1.5k
1
На фронті трагічно загинула медсестра Чернівецької обласної клінічної лікарні Марія Чурікова. Вона присвятила роботі у медзакладі більше 20 років життя, самовіддано боролася за Україну та сміливо виносила з поля бою поранених бійців.
Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко.
Коли почалася пандемія, Марія Чурікова однією з перших заявила, що не боїться, і попросилася в інфекційне відділення. Як Covid-19 стих, перевелася у підрозділ, де найбільше роботи. А коли почалася війна, сказала, що хоче на фронт.
Марія провела у найгарячіших точках понад два з половиною роки, тривалий час рятувала українських воїнів під Бахмутом. На початку місяця відважна медикиня отримала важке бойове поранення. Лікарі боролися за її життя два тижні, однак 16 липня 2024 року хоробре серце Марії зупинилося.
“Велика й болюча втрата для Буковини. Висловлюю найщиріші співчуття рідним, близьким і побратимам загиблої. Вічна пам’ять та слава героїчній медикині, яка була янголом-охоронцем для воїнів України!” - написав Олексій Бойко.
Нагадаємо, у грудні минулого року медичну сестру Чернівецької обласної клінічної лікарні Марію Чурікову нагородили відзнакою Ради національної безпеки та оборони України.