русский корабльнахуй
 
Новини Чернівців  16 травня 2024 15:21 

"Тут закладено багато символів": у Чернівцях презентували вишиванку "бойова дронівка" - фото

підтримай автора: оригінал
19
2.8k
0
Фото molbuk.ua
Сьогодні, 16 травня, у Чернівцях у сквері Дня вишиванки презентували символічну вишиванку "Бойова дронівка".
Про це повідомляє кореспондентка molbuk.ua
Представили її члени оргкомітету Всесвітнього дня вишиванки Оксана Шородок, Михайло Павлюк та Сергій Бостан.
"У новий орнамент розробники заклали багато символів, які, віримо, допоможуть створити енергію і оберіг цієї вишиванки. Ми тут можемо побачити дрон, який є символом нашої майбутньої перемоги. Інші символи – козацький хрест (він же хрест Збройних сил України), Державний герб України тризуб та напис англійською "VictoryUA" (в перекладі "Перемога України"). Облямівка – орнамент Олени Пчілки, що символізує народження нового життя зі старого коріння. Авторкою орнаменту стала відома майстриня Тетяна Зез", - зазначила Оксана Шородок.
Вона передала вишиванку командирові взводу РУБАК “Фаворит” 107 бригади ТРО ЗСУ Павлові Яценюку.
"Віримо, що вона стане оберегом для тебе і всіх хлопців, які боронять нашу країну", - звернулася до захисника Оксана Шородок.
"Для мене ця "бойова дронівка" є символічною, адже я займаюся на фронті дронами, аеророзвідкою. Дуже важливо зараз донатити, бо чим більше ми будемо мати засобів для боротьби, тим більше ворогів знищимо і тим швидше буде перемога, - каже Павло Яценюк. - На жаль, зараз День вишиванки складно назвати святом. І сьогодні важкий день, адже прощаємося із побратимом - Олександром Цибульським. Це більше вшанування наших традицій, день, який об'єднує українців задля того, щоби ми не забували, цінували, пам'ятали, що ми - одна нація, що в нас спільні традиції, мова і культура. Дуже важливо одягати вишиванку на всі національні свята, не варто відходити від традицій, треба зберігати національну пам'ять. Бо ми знаємо в історії багато прикладів, як нації, які втрачали свої традиції, просто самознищувалися".
Павло Яценюк додав, що візьме "бойову дронівку" із собою на фронт.
"Там ми теж відзначаємо Великдень, Різдво. Тож вона там буде доречна", - переконаний захисник.
Також усі охочі могли під час заходу задонатити кошти на дрони для 107 бригади.
Придбати унікальну вишиванку "Бойова дронівка", виручені кошти з якої підуть на підтримку Сил оборони, можна за посиланням. Вартість - 5 тисяч.
Редактор: Галина Олійник
16-05-2024, 15:21