русский корабльнахуй
 
Цікаво  26 квітня 2024 03:57 

Українські полярники показали, як сідає сонце в Атлантичному океані

підтримай автора: оригінал
29
1k
0
Фото: facebook.com/AntarcticCenter
Науковці поділились вражаючими кадрами із заходу сонця на Атлантичному океані. Знімки зробили із борту криголама Ноосфера.
Українські полярники показали, як виглядає захід сонця в Атлантичному океані. Фото зроблено з борту криголама Ноосфера. Світлини опублікували на Facebook-сторінці Національного антарктичного наукового центру. Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на Кореспондент.
На світлинах видно різноманітну кольорову гаму пейзажів - помаранчеву, червону, фіолетову та синю.
Зазначається, що Україна придбала судно Ноосфера для наукових досліджень напередодні 30-ї річниці своєї незалежності - 19 серпня 2021 року. Раніше він був флагманом Королівського наукового флоту Великої Британії.
З того часу він пройшов довгий шлях. 17 листопада 2023 року судно вийшло з порту Кейптаун і взяло курс на Антарктиду. Тоді ж на станції Арцовський та Академік Вернадський були доставлені вантажі та члени експедицій.
Згодом криголам прибув до чилійського порту Пунта-Аренас, звідки 15 березня взяв курс на Антарктику, щоб змінити літні експедиції на Академіку Вернадському і провести дослідження в Південному океані.
13 квітня флагман в черговий раз пришвартувався до Чилі, доставивши на "велику землю" зимівників 28-ї УАЕ та сезонну експедицію. Після цього Ноосфера знову вирушила до Антарктики, щоб забезпечити ротацію полярників на "Арцтівському". Наразі судно вже прямує до Кейптауну, де перебуватиме до наступного антарктичного сезону