русский корабльнахуй
 
Цікаво  26 травня 2024 00:57 

Українські полярники показали відео зустрічі з групою горбатих китів та косаток

підтримай автора: оригінал
16
1k
0
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Під час одного з виходів в океан українські полярники зі станції «Академік Вернадський» натрапили на групу горбатих китів і косаток.
Відео зустрічі оприлюднив Національний антарктичний науковий центр, пише Медіа агентство АСС з посиланням на УП.
«Одна група складалася з традиційних для цього району горбатих китів. У ній було до 8 дорослих тварин. Вони визирали з води, ляскали плавцями, виявляли інші форми комунікації», – розповів біолог 29-ї Української антарктичної експедиції Світозар Давиденко.
Зазначається, що близько семи швидших косаток курсували між повільнішими китами й вистрибували з води.
«Це були косатки типу В1, які живляться переважно ластоногими. Ймовірно, вони шукали, чи немає поруч горбанів морських котиків, які зараз активно переміщуються і можуть плисти поруч з китами, неначе ховаючись серед них», – пояснює Давиденко.
Полярникам, які стали очевидцями такого переміщення, зробили фото й відео китоподібних. Їх згодом використали для фотоідентифікації тварин. Ця інформація буде внесена до міжнародної бази даних для вивчення міграції та стану популяцій китоподібних.
«Особливо цінними є дані про косаток, отримані в пізню осінь і зиму, адже більшість досліджень в Антарктиці проводять улітку», – повідомили в Національному антарктичному науковому центрі.