русский корабльнахуй
 
Чернівці  28 листопада 2023 14:09 

Можливість корупції у Чернівецьких лікарнях: на які заклади скаржаться найчастіше

підтримай автора: оригінал
21
2.1k
0
Фото: МА АСС
До переліку установ, на які до НСЗУ надходять скарги, потрапили Міська поліклініка № 2, Онкологічний диспансер, Обласна лікарня швидкої медичної допомоги.
Наталія Гусак, голова НСЗ України, розповіла Медіа агентству АСС, що на деякі лікарні Чернівців часто надходять скарги від відвідувачів, зокрема за недотримання програми «Доступні ліки».
«Зараз, коли в Україні війна, і запит на справедливість високий, ми знаємо, наскільки важко дається кожна копійка і розуміємо, що зараз саме той час, коли потрібно відкинути всі наративи про погану медицину й максимально протидіяти корупції та порушенням», - зазначила Наталія Гусак.
Зокрема, вона розповіла, що у лікарнях можуть траплятись такі ситуації, коли пацієнт, наприклад з хворобою Паркінсона, який має право на безкоштовні ліки від держави, не може отримали рецепт на них:
«Людина приходить у лікарню та просить електронний рецепт, а у відповідь лікар вимагає за нього триста гривень. Це чистої води корупція».
Скарги на Чернівецькі лікарні
За цей рік у НСЗУ є декілька скарг на обласну клінічну лікарню, на онкологічний диспансер за не безоплатність медичної допомоги та на міську поліклініку №2.
«До прикладу, останнім часом надходять скарги на обласну лікарню швидкої медичної допомоги, де фактично беруться гроші за всю діагностику. У мене також є інформація, що у цій лікарні заставляли військових, які проходили там лікування, купляти системи та уколи, - розповідає Наталія Гусак. - Це взагалі не припустимо, і я з цього приводу мала бесіду з місцевою владою, обіцяли, що візьмуть під контроль».