русский корабльнахуй
 
Чернівці  23 листопада 2023 14:13 

Визначили імена цьогорічних лауреатів Міжнародної премії імені Ольги Кобилянської

підтримай автора: оригінал
31
667
0
Ілюстративне фото
Імена переможців - у пубілкації МедіаАгентства АСС.
Про це повідомила співголова організаційного комітету, письменниця та громадська діячка Віра Китайгородська, пише МедіаАгентство АСС з посиланням на інформацію Чернівецької обласної ради.
Церемонія вручення премії відбудеться 28 листопада о 12:00 у конгрес-холі готелю «Буковина».
Так, переможницею у номінації «Популяризація буковинського народного мистецтва у світі» стала Настасія Марусик із Чикаго, США.
Доцентка кафедри української літератури Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Валентина Чолкан стала кращою у номінації «Публічні лекції про українських митців».
Майстриня Ольга Назар - Ровецька із міста Сокаль на Львівщині отримала премію за серію писанок із трипільськими символами.
Художник, волонтер Дмитро Коваль, завідувач кафедри живопису та образотворчого мистецтва ФКМД КНУТД, переміг у номінації «Творчий проект «Сни моєї любові».
А воїн ЗСУ та художник Ігор Талалай створив серію портретів Ольги Кобилянської.
Додамо, літературно-мистецьку премію імені Ольги Кобилянської засновано у 2006 році редакцією газети «Буковинське віче» та Готельним комплексом «Буковина». Присуджують її щороку за найкращий літературний, художній або публіцистичний твір, наукову розвідку про життєдіяльність сучасної жінки в Україні, становище її в суспільстві, ситуацію щодо гендерної політики в державі.