Фото: МА АСС
Подію краєзнавчий музей проводить спільно з Чернівецьким вищим комерційним училищем ДТЕУ та Чернівецьким літературно-меморіальним музеєм Ольги Кобилянської, аби подарувати гостям неповторне поєднання смаку, літератури та історії.
У меню – страви, натхненні добою та творами Ольги Кобилянської, приготовлені майбутніми шеф-кухарями. Кожен смаколик – це маленька подорож у часі, що допоможе відчути атмосферу Чернівців початку ХХ століття, повідомляють організатори, пише Медіа агентство АСС.
Розпочали частування сьогодні, 2 жовтня, о 14:00 поблизу Чернівецького обласного краєзнавчого музею, що на вулиці Ольги Кобилянської.
Страви можна скуштувати за донат.
У меню - 11 позицій. 9 десертів, 2 страви з м'яса - накипляк і зрази з хріном, смажені в олії з цибулею і часником.
Пляцок, в який входить 24 жовтки, та пляцок, де потрібно додати 1 кг 200 грамів масла
«Це відродження страв Ольги Юліанівни, з її власного записника. Наші студенти в одному з музеїв міста мали змогу ознайомитися із записником Ольги Кобилянської, де були записані рецепти. Вони зацікавили нас з погляду кулінарії. Ми взялися спробувати відтворити все. Складність полягала в тому, що багато було недописано, адже вона нотувала суто для себе, було багато цікавих слів. Не було вказано грамажу - «деко, трішечки». Але ми старалися, спробували і зробили.
У неї є пляцок, в який входить 24 жовтки, є пляцок, де потрібно додати 1 кг 200 грамів масла. Ми так і відтворювали рецепт», - розповіла кореспондентові МА АСС Інеса Горук, викладачка спецдисциплін Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ.
Фоторепортаж з частування просто неба