русский корабльнахуй
 
Здоров'я  Сьогодні 06:06 

Продукти, які погіршують пам’ять: їх вживають всі українці

підтримай автора: оригінал
2
296
0
Певні категорії ультраперероблених продуктів є особливо небезпечними для мозку. Зокрема, перероблене м’ясо та солодкі газовані напої сильніше за інші пов’язані з когнітивними порушеннями у людей.
Це показало дослідження, результати якого опубліковані в The American Journal of Clinical Nutrition, пише ТСН.
З’ясувалося, що щоденне вживання хоча б однієї порції переробленого м’яса підвищує ризик проблем із пам’яттю на 17%, а кожна порція газованої води додає ще 6%. У тих, хто регулярно поєднує обидва продукти, зниження когнітивних функцій настає помітно швидше.
Зі слів експертів, саме ці продукти стали головним фактором ризику, натомість інші ультраперероблені страви не показали такого вираженого впливу на мозок під час дослідження.
Вчені радять надавати перевагу менш обробленому м’ясу, готувати вдома та замінювати газовані напої водою.
"Прості зміни у раціоні можуть реально знизити ризик передчасного зниження когнітивних функцій та розвитку деменції", — порадили дослідники.